Ontdek de Pracht van Kunst en Cultuur bij Hermitage Amsterdam

Hermitage Amsterdam

Hermitage Amsterdam is een cultureel hoogtepunt in de stad en een bezoek aan dit museum is een ervaring die je niet wilt missen. Het museum is gevestigd in een prachtig gebouw aan de Amstel en heeft een rijke geschiedenis en een unieke collectie kunst en cultuur.

Ontdek de geschiedenis van Hermitage Amsterdam en leer meer over de tentoonstellingen die er worden gehouden. Van klassieke meesterwerken tot moderne en hedendaagse kunst, je vindt het allemaal bij Hermitage Amsterdam. Of je nu een fervent kunstliefhebber bent of gewoon nieuwsgierig naar de pracht van kunst en cultuur, Hermitage Amsterdam heeft voor ieder wat wils.

Belangrijkste punten

 • Hermitage Amsterdam is een toonaangevend museum in Amsterdam met een rijke geschiedenis en een unieke collectie kunst en cultuur
 • Ontdek de geschiedenis van Hermitage Amsterdam en de tentoonstellingen die er worden gehouden
 • De collectie van Hermitage Amsterdam omvat kunst en cultuur van over de hele wereld
 • Plan je bezoek aan Hermitage Amsterdam en ontdek praktische informatie zoals openingstijden, tickets en tips voor een optimale ervaring
 • Een bezoek aan Hermitage Amsterdam is een unieke ervaring die je niet mag missen!

Tentoonstellingen bij Hermitage Amsterdam

Hermitage Amsterdam biedt een unieke collectie kunst en cultuur van over de hele wereld. Het museum organiseert regelmatig bijzondere tentoonstellingen die je niet mag missen. Van meesterwerken uit de kunstgeschiedenis tot moderne en hedendaagse kunst, er is voor ieder wat wils bij Hermitage Amsterdam.

Op dit moment kun je bijvoorbeeld de tentoonstelling “Juwelen!” bezoeken. Deze tentoonstelling toont juwelen uit de collectie van de Hermitage St.-Petersburg, waaronder stukken van Fabergé en Cartier. Bezoekers kunnen zich vergapen aan meer dan 300 juwelen en objecten die de afgelopen 250 jaar zijn gemaakt.

Juwelen!

tentoonstelling Juwelen

Wat? Juwelen!
Wanneer? Van 14 september 2021 tot en met 2 januari 2022
Openingstijden Dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur
Tickets Volwassenen € 25,00 – Kinderen (6 t/m 17 jaar) € 10,00 – Kinderen (0 t/m 5 jaar) gratis – Museumkaart gratis

Een andere tentoonstelling waar je naar uit kunt kijken, is “Romanovs in de ban van de ridders”. Deze tentoonstelling laat de fascinatie van de Romanovs voor de middeleeuwse ridders zien. Je ziet onder andere prachtige harnassen, zwaarden, schilden en kostuums. De tentoonstelling geeft een uniek inkijkje in het leven van de Romanovs en hoe zij zichzelf graag presenteerden.

Romanovs in de ban van de ridders

Wat? Romanovs in de ban van de ridders
Wanneer? Van 25 september 2021 tot en met 23 januari 2022
Openingstijden Dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur
Tickets Volwassenen € 23,00 – Kinderen (6 t/m 17 jaar) € 9,00 – Kinderen (0 t/m 5 jaar) gratis – Museumkaart gratis

Kortom, er is altijd wel een bijzondere tentoonstelling te bewonderen bij Hermitage Amsterdam. Houd de website in de gaten voor het actuele aanbod en zorg dat je niets mist!

Geschiedenis van Hermitage Amsterdam

Hermitage Amsterdam is een museum dat in 2009 werd geopend en is gevestigd in een historisch gebouw aan de Amstel. Maar wist je dat het gebouw ooit diende als verpleeghuis voor ouderen en weeskinderen?

In de jaren ’90 dreigde het gebouw gesloopt te worden, maar dankzij het initiatief van Ernst Veen, directeur van Culturele Hoofdstad Amsterdam 1987, kreeg het gebouw een nieuwe bestemming als museum. Dit bleek een schot in de roos, want Hermitage Amsterdam is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende musea van Nederland en trekt jaarlijks vele bezoekers uit binnen- en buitenland.

Maar wat is de link met de Hermitage in Sint-Petersburg, Rusland? Het museum in Amsterdam is een dependance van de beroemde Hermitage in Sint-Petersburg. De beide musea werken op regelmatige basis samen en er vinden regelmatig uitwisselingen plaats van kunstwerken en tentoonstellingen.

De collectie van Hermitage Amsterdam

De collectie van Hermitage Amsterdam bestaat uit zo’n 25.000 kunstwerken en historische objecten, afkomstig uit de collecties van de Hermitage in Sint-Petersburg en andere belangrijke culturele instellingen in Rusland. Het gaat hierbij om werken uit diverse kunststromingen en tijdperken, van de Oudheid tot de moderne tijd.

Geschiedenis van Hermitage Amsterdam

Een van de pronkstukken van de collectie is het schilderij De Staalmeesters van Rembrandt van Rijn, dat in langdurig bruikleen is gegeven door het Rijksmuseum. Maar ook werken van andere bekende kunstenaars zoals Vincent van Gogh, Pablo Picasso en Wassily Kandinsky zijn te bewonderen in Hermitage Amsterdam.

“Het is bijzonder om te bedenken dat deze kunstwerken oorspronkelijk door de Russische tsaren zijn verzameld en nu hier in Amsterdam te bewonderen zijn”, aldus Anita Bos, conservator bij Hermitage Amsterdam.

De tentoonstellingen bij Hermitage Amsterdam zijn divers en bieden voor ieder wat wils. Zo zijn er tentoonstellingen over mode, fotografie, juwelen en nog veel meer. Maar ook als je geïnteresseerd bent in geschiedenis en cultuur, ben je bij Hermitage Amsterdam aan het juiste adres.

Het museum is dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur, behalve op 27 april (Koningsdag) en 25 december (Eerste Kerstdag). Wil je Hermitage Amsterdam bezoeken? Koop dan je tickets online om wachtrijen te vermijden en te profiteren van kortingen.

 • Openingstijden: Dagelijks van 10:00 tot 17:00 uur, behalve op 27 april en 25 december.
 • Locatie: Amstel 51, 1018 EJ Amsterdam
 • Tickets: Online beschikbaar op de website van Hermitage Amsterdam

Hermitage Amsterdam bezoeken

Wil je graag Hermitage Amsterdam bezoeken? Het museum is geopend op alle dagen van de week, behalve op maandagen en op 1 januari. Je kunt het museum bezoeken van 10.00 uur tot 17.00 uur en op woensdag zelfs tot 20.00 uur. Het is aan te raden om van tevoren een ticket te kopen, zodat je niet in de rij hoeft te staan. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van het museum of bij de ticketbalie.

Er zijn verschillende soorten tickets beschikbaar, waaronder reguliere tickets, audiogidsen en rondleidingen. Voor kinderen tot en met 11 jaar is de toegang gratis en er zijn speciale activiteiten en rondleidingen voor kinderen beschikbaar.

Houd er rekening mee dat het museum soms extra maatregelen neemt in verband met de drukte of speciale tentoonstellingen. Raadpleeg daarom altijd de website voor actuele informatie en eventuele coronamaatregelen.

Openingstijden Hermitage Amsterdam

Dag Openingstijden
Dinsdag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag 10.00 – 17.00 uur
Donderdag 10.00 – 20.00 uur
Maandag Gesloten
1 januari Gesloten

Hermitage Amsterdam tickets

Je kunt tickets voor Hermitage Amsterdam kopen via de website van het museum of bij de ticketbalie. Er zijn verschillende soorten tickets beschikbaar, waaronder:

 • Regulier ticket
 • Audiogids
 • Rondleiding

Voor kinderen tot en met 11 jaar is de toegang gratis. Het is aan te raden om van tevoren een ticket te kopen, zodat je niet in de rij hoeft te staan. Houd er rekening mee dat het museum soms extra maatregelen neemt in verband met de drukte of speciale tentoonstellingen. Raadpleeg daarom altijd de website voor actuele informatie en eventuele coronamaatregelen.

Collectie van Hermitage Amsterdam

De collectie van Hermitage Amsterdam is werkelijk indrukwekkend en biedt een schat aan kunst en cultuur van over de hele wereld. Het Hermitage museum Amsterdam is een van de grootste musea in Nederland en heeft een uitgebreide collectie schilderijen, beelden, meubels, kostuums en nog veel meer om te ontdekken.

Hoogtepunten van de collectie

Hoogtepunten van de collectie van Hermitage Amsterdam zijn onder andere de werken van Hollandse meesters, waaronder Rembrandt van Rijn en Frans Hals. Ook zijn er prachtige sculpturen en beeldhouwwerken te zien, uit zowel de oudheid als de moderne tijd. Daarnaast heeft het museum een uitgebreide collectie Aziatische kunst, met name uit China en Japan, en is er een bijzondere verzameling zilver, porselein en juwelen te bewonderen.

Verschillende tijdperken en culturen

De collectie van Hermitage Amsterdam bevat kunstwerken en objecten uit verschillende tijdperken en culturen. Bezoekers kunnen zich laten inspireren door de rijkdom van de Europese kunstgeschiedenis, maar ook door werken uit Rusland, het Midden-Oosten en de Verenigde Staten. Er is dus voor ieder wat wils bij Hermitage Amsterdam.

Al met al biedt de collectie van Hermitage Amsterdam een fascinerende inkijk in de kunst en cultuur van verschillende landen en tijdperken. Het is een ware must-visit voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis, kunst en cultuur.

FAQ

Wat is de geschiedenis van Hermitage Amsterdam?

Hermitage Amsterdam is in 2009 geopend als dependance van het beroemde Hermitage museum in Sint-Petersburg, Rusland. Het museum is gevestigd in een historisch gebouw aan de Amstel en is uitgegroeid tot een belangrijk cultureel instituut in Nederland.

Welke tentoonstellingen zijn er te zien bij Hermitage Amsterdam?

Bij Hermitage Amsterdam worden regelmatig bijzondere tentoonstellingen georganiseerd. Van meesterwerken uit de kunstgeschiedenis tot moderne en hedendaagse kunst, er is voor ieder wat wils. Bekijk het overzicht van de huidige en aankomende tentoonstellingen op onze website.

Hoe kan ik Hermitage Amsterdam bezoeken?

Hermitage Amsterdam is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer of met de auto. Het museum heeft ruime openingstijden en biedt verschillende soorten tickets aan. Je kunt eenvoudig tickets online kopen via onze website. Vergeet niet om voorafgaand aan je bezoek de actuele coronamaatregelen te raadplegen.

Wat maakt een bezoek aan Hermitage Amsterdam uniek?

Hermitage Amsterdam biedt een unieke ervaring waarbij je kunt genieten van prachtige kunst en cultuur. Het museum heeft een diverse collectie en organiseert regelmatig bijzondere tentoonstellingen. Daarnaast is de locatie aan de Amstel adembenemend en het historische pand is een bezienswaardigheid op zich. Een bezoek aan Hermitage Amsterdam is een must voor kunstliefhebbers en cultuurliefhebbers.

Wat kan ik verwachten van de collectie van Hermitage Amsterdam?

De collectie van Hermitage Amsterdam is zeer divers en omvat kunst en cultuur van over de hele wereld. Hoogtepunten zijn onder andere prachtige schilderijen, beeldhouwwerken en objecten uit verschillende tijdperken en culturen. Het is een unieke kans om deze bijzondere kunstwerken van dichtbij te bewonderen.