Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen (net buiten Amsterdam)

Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen (net buiten Amsterdam)

Welkom bij het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen, gelegen net buiten Amsterdam. Ons gerenommeerde kunstmuseum is gewijd aan moderne kunst en in het bijzonder aan de unieke stijl van Cobra-kunst. Of je nu een kunstliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een cultureel uitje, ons museum heeft voor ieder wat wils. Ontdek onze diverse tentoonstellingen en bewonder de fascinerende wereld van moderne kunst.

Ons museum trekt bezoekers aan uit alle hoeken van Amsterdam, Noord-Holland en Nederland, en is een must-see bestemming voor toeristen die Amstelveen bezoeken. Met regelmatig wisselende tentoonstellingen en evenementen organiseren we unieke ervaringen voor kunstenaars en kunstliefhebbers.

Belangrijkste takeaways:

  • Ontdek de wereld van moderne kunst in het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen.
  • Bewonder de unieke stijl van Cobra-kunst en de diverse kunstwerken die hier worden tentoongesteld.
  • Ons museum is gelegen net buiten Amsterdam en is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.
  • Naast onze tentoonstellingen bieden we educatieve programma’s en evenementen aan voor alle leeftijden.
  • Tickets voor ons museum kunnen online worden gekocht en er zijn speciale tarieven voor studenten en groepen beschikbaar.

Over het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen is een gerenommeerd museum gewijd aan moderne kunst. Ons museum bevindt zich in Amstelveen, net buiten Amsterdam, en biedt een uniek inzicht in de evolutie van moderne kunst en de invloed van het Cobra-expressionisme.

Onze collectie omvat een diverse selectie van moderne kunst, waarbij de levendige kleuren en expressieve vormen van de Cobra-kunst in het bijzonder opvallen. Wij zijn trots op onze reputatie als vooraanstaand kunstmuseum en streven ernaar om elke bezoeker een onvergetelijke ervaring te bieden.

Bij het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen organiseren we ook regelmatig evenementen en tentoonstellingen om de kunstwereld te inspireren en kunstenaars en kunstliefhebbers samen te brengen. Onze educatieve programma’s bieden bovendien een interactieve manier om meer te leren over moderne kunst, de geschiedenis van het Cobra-expressionisme en de technieken die kunstenaars gebruiken om hun kunstwerken te creëren.

Kom langs en ontdek de fascinerende wereld van moderne kunst bij het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen.

Locatie en bereikbaarheid

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen is gelegen in de charmante stad Amstelveen, net buiten Amsterdam. Ons museum is gevestigd in het historische gebouw van de voormalige schoolgebouwen aan de Sandbergplein in het hart van het Stadshart van Amstelveen.

Amstelveen is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer vanuit Amsterdam en andere nabijgelegen steden in Noord-Holland. Zo kun je bijvoorbeeld vanuit Amsterdam metrolijn 51 of tramlijn 5 nemen en uitstappen bij halte Stadshart. Het museum ligt op slechts enkele minuten loopafstand van het tram- en metrostation.

Als je met de auto komt, is er voldoende parkeergelegenheid in de buurt van het museum, zoals de Q-park parkeergarage in het Stadshart.

Als je op zoek bent naar een cultureel uitje tijdens je verblijf in Amsterdam of Noord-Holland, dan is het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen een echte aanrader. En als je Amstelveen bezoekt, dan zijn er ook nog tal van andere bezienswaardigheden en activiteiten die je kunt ontdekken, zoals het Amsterdamse Bos, de P60 popzaal en de gezellige winkelstraten van het Stadshart.

Onze tentoonstellingen

Bij het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen hebben we een uitgebreide selectie tentoonstellingen die je een dieper inzicht geven in de wereld van moderne kunst. We presenteren zowel individuele werken van bekende kunstenaars als groepstentoonstellingen met een specifiek thema. Ontdek de verscheidenheid aan kunstwerken die hier worden tentoongesteld en laat je inspireren door de creativiteit en expressie van de Cobra-kunst.

Cobra-kunst: De Beweging

In deze tentoonstelling ontdek je de wortels van de Cobra-beweging en hoe het zich ontwikkelde tot een van de belangrijkste stromingen van moderne kunst. Bezoekers krijgen te zien hoe de Cobra-kunstenaars samenwerkten en hoe ze de kunstwereld veranderden met hun experimentele en vernieuwende benadering.

Meesterwerken uit onze collectie

Deze tentoonstelling biedt een selectie van de meest opvallende werken uit onze eigen collectie. Van schilderijen en sculpturen tot fotografie en videokunst, deze tentoonstelling toont de diversiteit en impact van moderne kunst. Ontdek werken van bekende kunstenaars zoals Karel Appel, Corneille en Constant en hoe ze hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de Cobra-kunst.

Emerging Talents

Naast gevestigde namen, willen we ook de volgende generatie kunstenaars ondersteunen. Emerging Talents is een tentoonstelling die plaats biedt aan jonge, veelbelovende kunstenaars die voor het eerst tentoonstellen in ons museum. Ontdek de toekomst van de moderne kunst en misschien wel de nieuwe Karel Appel of Corneille.

“Moderne kunst is niet het probleem, maar de oplossing voor de problemen van de tijd.”

-Corneille, Cobra-kunstenaar-

Educatieve programma’s

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen biedt een uitgebreid scala aan educatieve programma’s voor alle leeftijden. Onze educatieve programma’s zijn interactief en bieden een unieke ervaring om je kennis en begrip van moderne kunst te vergroten. We hebben programma’s voor:

  • Kinderen
  • Studenten
  • Volwassenen
  • Families

Kinderen kunnen deelnemen aan onze workshops en creatieve activiteiten, waar ze hun eigen kunstwerk kunnen maken en experimenteren met verschillende technieken onder begeleiding van professionele kunstenaars. Studenten kunnen deelnemen aan een rondleiding door het museum en aansluitend een debat over hedendaagse kunst. Volwassenen kunnen genieten van onze lezingen, seminars en discussies over diverse onderwerpen gerelateerd aan moderne kunst. Families kunnen samen deelnemen aan onze gezinsvriendelijke rondleidingen en speurtochten door het museum.

Onze educatieve programma’s zijn ook beschikbaar voor groepen, zoals scholen, verenigingen en bedrijven. We bieden op maat gemaakte programma’s en rondleidingen aan die zijn afgestemd op de behoeften en interesses van de groep.

Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen - Educatieve programma's

“Kunst is geen kwestie van talent, maar van passie en toewijding. In ons educatieve programma willen we deze passie en toewijding delen met het publiek en een dialoog creëren tussen kunstenaars en publiek.”

Onze visie

Bij het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen vinden we het belangrijk om moderne kunst toegankelijk te maken voor een breed publiek. We willen onze bezoekers inspireren, informeren en betrekken bij de wereld van moderne kunst. Door onze educatieve programma’s willen we ons publiek een dieper inzicht geven in de fascinerende wereld van kunst en hen stimuleren om deel te nemen aan de dialoog over kunst en cultuur.

Evenementen en activiteiten

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen organiseert regelmatig evenementen en activiteiten voor kunstenaars en kunstliefhebbers. Of je nu geïnteresseerd bent in lezingen, workshops of artistieke performances, bij ons is er altijd wat te beleven. Hieronder vind je enkele van onze recente en aankomende evenementen:

Lezing: “De invloed van Cobra-kunst op hedendaagse kunstenaars”

Op 15 september verwelkomen we de bekende kunstcriticus Jan Vermeer voor een lezing over de impact van Cobra-kunst op hedendaagse kunstenaars. Vermeer zal ingaan op enkele van de belangrijkste Cobra-werken en hoe ze hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van moderne kunst. Mis deze kans niet om meer te leren over deze fascinerende stroming.

Workshop: “Schilderen als een Cobra-kunstenaar”

Op 24 september organiseren we een interactieve workshop waarin deelnemers leren schilderen in de stijl van Cobra-kunst. Kunstenaar en docent Anna Bakker zal je begeleiden bij het creëren van je eigen Cobra-schilderij en je de technieken en tips geven die nodig zijn om in deze levendige stijl te werken. Geen ervaring vereist.

Artistieke performance: “Cobra in beweging”

Op 1 oktober presenteren we een unieke artistieke performance geïnspireerd op Cobra-kunst. Dansers, muzikanten en visuele kunstenaars zullen samenwerken om een multidisciplinaire show te creëren die de energie en creativiteit van Cobra-kunst vastlegt. Mis dit spectaculaire evenement niet.

Praktische informatie

Voordat je ons museum bezoekt, is het handig om wat praktische informatie te hebben. Het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen is geopend op dinsdag tot en met zondag van 11:00 uur tot 17:00 uur. Op maandagen is het museum gesloten.

Je kunt online tickets kopen via onze website. Voor volwassenen kost een ticket €12,50. Studenten en groepen hebben recht op speciale tarieven.

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen bevindt zich in Amstelveen, net buiten Amsterdam in de provincie Noord-Holland, Nederland. Het museum is goed bereikbaar via het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt.

Als je van plan bent om Amstelveen te verkennen, zijn er tal van andere bezienswaardigheden en activiteiten om je dag compleet te maken. Bekijk onze website voor meer informatie over Amstelveen toerisme.

Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen

Contact en meer informatie

Wil je meer weten over het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen? Neem dan gerust contact met ons op! Ons vriendelijke en deskundige personeel staat klaar om je te helpen met al je vragen en opmerkingen.

Je kunt ons bereiken via telefoon, e-mail of social media. Bekijk onze website voor onze contactgegevens en openingstijden.

Telefoon

Je kunt ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 5475050. We zijn bereikbaar van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

E-mail

Heb je een vraag of opmerking? Stuur ons dan een e-mail naar info@cobra-museum.nl. We streven ernaar om binnen 2 werkdagen te reageren.

Social media

Volg ons op social media om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen rondom het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen. We zijn actief op Facebook, Twitter en Instagram.

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen bevindt zich op Sandbergplein 1, 1181 ZX Amstelveen, Nederland. Plan vandaag nog je bezoek en ontdek de fascinerende wereld van moderne kunst in ons gerenommeerde kunstmuseum!

FAQ

Wat is het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen?

Het Cobra Museum is een kunstmuseum dat gewijd is aan moderne kunst, met name Cobra-kunst. We tonen een uitgebreide collectie kunstwerken die de levendige kleuren en expressieve vormen van de Cobra-stroming laten zien.

Waar is het Cobra Museum gelegen?

Het Cobra Museum bevindt zich net buiten Amsterdam, in Amstelveen, Noord-Holland, Nederland.

Hoe kan ik het museum bereiken?

Het museum is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Er is ook voldoende parkeergelegenheid in de buurt voor bezoekers die met de auto komen.

Welke tentoonstellingen zijn er te zien in het Cobra Museum?

We hebben een gevarieerd aanbod aan tentoonstellingen waarin zowel individuele werken van bekende kunstenaars als groepstentoonstellingen met specifieke thema’s worden getoond.

Biedt het Cobra Museum educatieve programma’s aan?

Ja, naast de tentoonstellingen bieden we ook educatieve programma’s aan voor alle leeftijden. Je kunt meer leren over moderne kunst, de geschiedenis van het Cobra-expressionisme en verschillende kunsttechnieken.

Organiseert het museum evenementen en activiteiten?

Ja, we organiseren regelmatig evenementen en activiteiten, zoals lezingen, workshops en artistieke performances. Raadpleeg onze evenementenkalender voor meer informatie.

Wat zijn de openingstijden van het Cobra Museum?

De openingstijden kunnen variëren, dus het is het beste om onze website te raadplegen voor de meest recente informatie.

Hoe kan ik tickets kopen voor het Cobra Museum?

Tickets kunnen online worden gekocht via onze website. We bieden ook speciale tarieven voor studenten en groepen.

Hoe kan ik contact opnemen met het Cobra Museum?

Voor vragen of meer informatie kun je contact met ons opnemen via de contactgegevens op onze website. Ons vriendelijke personeel staat klaar om je te helpen.